Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Låt handikappade välja?

Annons

I Stockholm och Kronoberg har människor med olika funktionsnedsättningar möjlighet att välja andra hjälpmedel än de som landstinget kan erbjuda. Det har öppnat för nya möjligheter som underlättar vardagen för enskilda människor.

Den som är beviljad ett hjälpmedel och har hittat ett passande hjälpmedel som inte finns hos landstingets hjälpmedelscentral får en check och kan själv köpa sitt hjälpmedel någon annanstans. Anna, 34 år, kan då välja den rullstol som bäst passar hennes behov och Peter, 41 år, kan köpa den säng som han trivs bäst med.

Fritt val av hjälpmedel ger större möjlighet för den enskilde att själv bestämma vad som underlättar i den egna vardagen. Centerpartiet vill öka valfriheten och underlätta vardagen för alla som behöver olika hjälpmedel för att kunna leva som andra.

Vi föreslår därför att det införs fritt val av hjälpmedel även i Dalarna. För att det ska fungera så bra som möjligt för enskilda individer ska det utformas i en öppen dialog mellan handikapporganisationerna, politiker och tjänstemän.

LandGunilla Berglund, C, ledamot

i Dalarnas länshandikapprådstinget Dalarna

Lena Reyier, C, oppositionsråd

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare
Annons