Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvinnor försämrar för kvinnor

Annons

I många år har kvinnorna krävt makt och inflytande för att det gör skillnad. I Avesta styrs i stort sett hela omsorgsförvaltningen av kvinnor, det sitter även ett gäng kvinnor i omsorgsstyrelsen och Kommunals ordförande är en kvinna.

De flesta som jobbar inom denna förvaltning är kvinnor som nu blir utsatta för hur det kan gå när kvinnors inflytande får råda på arbetsplatserna.

Många kvinnor har byggt sitt liv på att ha ett arbete som ligger i närheten av bostaden och alltså kan klara sig utan bil eller med bara en bil i familjen. Och ordnade arbetstider som nu även har gått att få som önskeschema till viss del.

Nu har alla dessa kvinnor i beslutande positioner bestämt att vi skall tvingas åka runt i hela kommunen och jobba.

Med bil naturligtvis för att få något liv kvar, när går det bussar som passar?

Delade turer vill de ansvariga att vi skall börja med, hur många tycker att det är bra?

Ut och in på nya avdelningar, hela tiden jagande timmar för att få ihop till heltiden som Kommunal stridit för i många år, hur många medlemmar vill ha det så här egentligen?

Alla kvarvarande deltidare skall tvingas att jobba 29 dagar på sex veckor, varför då egentligen?

Kommunen tar dessutom timmar från den egna timbanken för att fylla ut schemat, får det verkligen gå till så?

Dessa önskescheman har blivit rena drömmen för arbetsgivaren för att ändra efter behov och klockslag.

Mångas liv kommer att slås i spillror och hur de som vi egentligen är till för, nämligen de gamla och sjuka som bor på hemmen, kommer att uppleva nya ansikten varje dag får väl de anhöriga ta upp med politikerna som lägger en budget som inte går ihop med vikarier.

Hur många får egentligen de promenader ute som de har rätt till?

Det kommer att bli mycket ensamarbete där man inte kommer att hinna med, vem tar det fulla ansvaret för den psykiska och fysiska ohälsa som kommer att drabba väldigt många?

Om nu alla väljer att gå upp på heltid, hur skall ni få plats med alla samtidigt? Och hur dyrt kommer det att bli när korttidsfrånvaron kommer att öka kraftigt?

Alla dessa åtgärder som har bestämts av kvinnor hade aldrig någonsin kunnat genomföras på en manlig arbetsplats, så varför vill dessa kvinnor att så många andra kvinnor skall drabbas av dessa oerhörda försämringar av arbetsmiljön och drabbas av psykisk ohälsa som straff?

Att Kommunal ställer upp på detta är väl egentligen en facklig skandal som säkert kommer att få många att hoppa av som medlemmar, de pengarna kan väl behövas till bensin eller busskostnader.

Kommunalrådet Lars Isacson, S, tidigare ordförande i omsorgsstyrelsen, vad tycker du egentligen om de anställdas arbetsförhållanden och psykosociala arbetsmiljö?

Mycket besviken vårdare, Avesta

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare
Annons