Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kontantlöst är förkastligt

Annons

Nu har jag bytt från Swedbank till en annan bank. Även om den nya banken inte är någon höna som lägger guldägg för mig, anser jag att den är bättre.

Det är enkelt att byta bank. Man går till den bank dit man vill flytta sina pengar och tjänster. Det enda man som kund behöver göra det är att skriva sin namnteckning på något papper. Den nya banken gör jobbet.

Om det nu är som bankerna påstår att det kostar att hantera pengar, då tycker jag att bankerna ska skicka tillbaka våra pengar. De har namn och adresser och vet hur mycket pengar var och en har.

Swedbank, som för något år sedan skulle ha gått i konkurs om inte staten gått in och räddat dem, inger inget förtroende.

Swedbanks idé att sluta hantera kontanter kan vara realistisk om 15–20 år. Men om det stämmer att cirka 1 miljon människor inte har tillgång till en dator är det en helt förkastlig idé.

De pensionärer som har det sämst ställt har inte råd att skaffa sig en dator, de har inte ens råd att gå till tandläkaren. Tycker att det är en skam av bankerna att gnälla över kostnader när de tjänar miljarder. Varför ska de tjäna miljarder?

Många pensionärer har skräck för att använda betalkort. De tror att man kan bli lurad, eller att kortet kan bli kapat.

I Finland finns banker som inte tar ut någon avgift när man tar ut pengar. Vissa banker tar en liten avgift när man betalar sina räkningar. Det vore intressant att veta hur de andra nordiska ländernas banker gör. Kanske inte bara i Norden, utan i hela Europa.

 Gunnar, Avesta

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare
Annons