Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grekiskt landsting

Annons

Landstingsrådet Ingalill Persson, S, du påstår i en tidningsartikel att det är Socialdemokraterna som har skapat de bästa skolorna och den bästa vården.

Om det nu är så, varför finns det privata skolor och vårdcentraler? Jag tycker att det rimmar illa med ditt påstående.

Du ser det privata som en dålig konkurrent. I stället borde du se dem som en resurs. Socialdemokrater och borgare borde sluta smutskasta varandra och börja samarbeta.

Du påstår att ni sätter människan före systemet. Det tycker inte jag. ni politiker har höga löner för det arbete ni gör plus flera förmåner. Först kommer hög lön och många förmåner som ingen vanlig människa får, sedan ska det vara bra för partiet och sist kommer folket.

Jag kan inte förstå att ni landstingspolitiker skulle vara mer lämpliga att sköta vården än de som är utbildade för ändamålet.

När landstingets vårdcentraler går med förlust då går du in och betalar underskottet, men inte när en privat vårdcentral går med förlust.

Pengar som landstinget får in ska gå till vård. Men landstinget Dalarna strör ut pengar, ”miljoner” till olika föreningar och kultur som inte har någonting med vård att göra.

Ni socialdemokratiska och borgerliga politiker är alla valda av folket, då borde ni som jag ser det samarbeta i stället för att bekämpa varandra.

Stafettläkarna betalar landstinget vad de vill ha, och det är inte lite. Låt dem gå ett halvår utan arbete, då kanske de arbetar för en lön som en landstingsläkare har!

Det måste vara något fel på det system vi har i dag. Det går folk som är utan arbete, men samtidigt är det brist på folk, till exempel i vården.

De som är utan arbete borde sättas in där det fattas folk, de får ett visst understöd ”lön” när de går arbetslösa, och för den lönen borde de arbeta tills de kan få ett ”riktigt” arbete.

När man ser på Dalarnas landstings ekonomi, tycker jag att det ser ut som ett Grekland i miniatyr, det är inte vackert, det är sorgligt.

Gunnar, Avesta

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare
Annons