Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Glöm inte landsbygden

Annons

Vi kan hålla med om att en kommun måste satsa framåt och inte bara spara. Vad man sedan satsar på och hur mycket är en annan sak.

Nu är det aktuellt med en drömpark och kostnaderna beräknas till 5 miljoner kronor. Då är inte kostnaderna för skötsel och underhåll inräknade.

Hur mycket har ni styrande i kommunen tänkt satsa på ytterområdena?

Om kommunens överskott för 2011 blev 20 miljoner så måste det finnas pengar att underhålla till exempel många befintliga vägbelysningar som har varit trasiga under hösten och halva vintern i våra ytterområden.

Vägbelysningar som i många fall finns vid vägkorsningar och busshållplatser där skolbarn väntar på bussen till skolan. Vi är väl överens om att skolbarnen är vår framtid som vi måste vara rädda om.

Så till ett annat ämne. Omsorgsstyrelsen måste få ett tillskott till budgeten så att hemtjänsten på landsbygden får drägligare förhållanden när den skall utföra sina arbetsuppgifter. Hemtjänstpersonalen måste få känna att den har gjort ett bra arbete hos brukarna när de åker därifrån.

Bor brukarna ensamma ute på landet och inte har många andra kontakter än hemtjänsten så är det extra viktigt.

Inom kort kommer våren med allt vad det innebär. Vi tänker då på hur det blir med kommunens cykelstråk mellan till exempel Avesta/Krylbo och Fors. Hur länge skall de som cyklar på 68:an få uppleva långtradare som sveper förbi på 30-50 centimeters avstånd. Det måste kännas som en nära döden-upplevelse varje gång.

Det är viktigt att cyklister och bilister inte behöver använda samma körbana. Vi saknar också cykelbron över Jularboån som är beslutad för länge sedan. Vad blev det av den?

Om den styrande majoriteten vill ha ett attraktivt Avesta så är det viktigt att locka hit företag, att ha ett attraktivt boende och att ha ett bra utbud av fritids- och kulturella aktiviteter.

Ungdomen är viktig och vår framtid. I dag behöver vi alla och då speciellt ungdomen ett bra utbyggt datanät i hela kommunen. Vi har redan nu nedgrävd fiberkabel som knappt utnyttjas. Här skulle kommunen på ett betydligt bättre sätt hjälpa till att få fiber till alla.

Jan-Olof Källström, C

Jerry Harrysson, C

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare
Annons