Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

För hård press i skolan

Annons

Jag har barn som går sista året i Karlfeldtgymnasiet och som är totalt slut. De kan inte sova, matlusten skall vi inte tala om, de har mardrömmar, humörsvängningar med mera.

De berättar saker man inte kan tro är sant. I dag kan man inte klaga på en lärare till rektorn eller så kallad mentor. Vem skall hjälpa stötta eleven om hon/han blir felbehandlad av en annan lärare?

Om man exempelvis inte skriver si och så mycket i en uppsats, inte kan förklara sig riktigt för läraren vad man menar – man kanske är bättre i praktiken – då blir det direkt hot om att betyget sänks.

Men det skall väl vara så i dag. Tycker så synd om eleverna som har sådan press på sig. Det finns lärare som inte hjälper eleven, utan i stället hotar med sänkt betyg från VG till G exempelvis. Med riktig otur blir det IG.

Skall inte rektor, elever och lärare samarbeta? Vill man inte att eleverna går ut med bra betyg?

Nu snart skall betygen sättas. Om man haft exempelvis VG i ett ämne och missar lite, skall läraren då få sänka betyget?

Varför får man i dag inte klaga på läraren? Det är ju eleverna som känner till undervisningen, hur läraren är. Varför lyssnar man inte på eleverna?

Skall någon enstaka lärare få förstöra framtiden för ungdomarna, genom att hota med att betygen blir sämre?

En lärare skall hjälpa eleven, inte hota att betygen blir sämre. Eleven gör då absolut inte ett bra jobb utan mår bara dåligt och i värsta fall går det bara utför för eleven.

Tur man gick ut från skolan för många år sedan, då blev alla behandlade lika, vi fick den hjälp vi behövde och några hot om sänkta betyg hörde man aldrig.

Är det inte dags nu före betygssättning att kolla upp hur eleverna har det, de blir orättvist behandlade av vissa enstaka lärare.

som håller på att bryta ihop

Avesta

Förtvivlad mamma med en tonåring

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare
Annons