Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Får mycket för pengarna

Annons

I en insändare den 22/6 ifrågasätts att Bergslagsteatern tar ut en avgift på 500 kronor för det sommarkollo som anordnas och varför det inte ingår i medlemsavgiften.

Medlemsavgiften i Bergslagsteatern är 300 kr per år, alltså 150 kr per termin. Är man ny får man vara med på tre träffar innan man bestämmer sig om man vill vara med. Om ett syskon eller förälder också är medlem kostar det 300 kronor för den första personen och sedan 100 kronor för övriga i familjen. Om två syskon vill vara med i Bergslagsteaterns barngrupper kostar det alltså 400 kronor för två barn i ett helt år.

För denna summa träffas barnen en gång i veckan och utbildas i dramatikens ädla konst av erfarna, engagerade och avlönade ledare. När verksamhetsåret är slut arrangeras ett teatermaraton då alla grupper har uppspel för släkt och vänner.

Medlemsavgiften täcker inte de utgifter teatern har för barn- och ungdomsverksamheten, men det är ett medvetet val för att främja unga människors skapandelust och personliga utveckling, samt att öka möjligheten för fler familjer att låta sina barn upptäcka teaterns värld.

Sommarkollot som insändaren hänvisar till är ett projekt som är öppet för alla barn mellan 10 och 13 år, även de som inte är medlemmar i Bergslagsteatern. Det ligger alltså utanför ordinarie barnverksamhet och ingår därför inte i medlemsavgiften. De barn som deltar i kollot är på teatern varje dag mellan 9 och 16 i tre veckor för att sätta upp föreställnigen Koppardalens hemlighet. Kostnaden för detta är 500 kronor per barn. Denna summa ska, förutom lön till ledare och musiker, även täcka kostnader för exempelvis scenografi och marknadsföring.

Trots sponsring från generösa företag och organisationer samt intäkter från föreställningarna kommer projektet att gå med budgeterad förlust som Bergslagsteatern kommer att täcka, vilket också är ett medvetet val av styrelsen för att bredda kulturutbudet för barn i kommunen.

 Bergslagsteaterns styrelse genom Pernilla Stagårdh

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare
Annons