Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En fas 3:are är en normal människa!

Annons

I en artikel i AT den 15 augusti säger Marie-Louise Tidberg, handläggare för fas 3 på Arbetsförmedlingen: ”Det är kostsamt för en arbetsgivare att ha en fas 3:are på arbetsplatsen. Dels innebär det mycket jobb och dels sänker det produktionen.”

För det första: en fas 3:are är en helt normal människa som haft oturen att vara arbetslös lite för länge. Menar Marie-Louise att fas 3:are är lätt begåvningshandikappade, och därigenom en sådan belastning för företaget så att staten måste ge företaget lön för att fas 3:aren ska jobba in pengar till företaget? Och efter en provanställning på några månader är jag säker på att en fas 3:are inte alls sänker produktionen.

Om ett företag ringer till Marie-Louise och vill ha referenser, säger hon då att personen sänker produktionen? Hur lätt är det att få jobb då?

Elisabet Döring säger i samma artikel att arbetsgivarna vill göra en insats och hjälpa till. Hallå! Det finns inte ett företag som gör något för att vara snäll och go mot de stackars ¿arbetslösa. Grunden i att vara företagare är att tjäna pengar. Att slippa betala ut lön och i stället få betalt för att anställa måste ju vara paradiset för en företagare.

Nej, skärp er! Arbetslösa är människor som ska behandlas med respekt. Modernt slaveri är vad det är, och det borde vara straffbart. Men om man betänker vilken regering vi har så är inte mycket annat att vänta.

 Benny, Horndal

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare
Annons