Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alltid fel på oss fäder?!

Annons

Vad är det för fel på oss fäder? Många har nog blivit utsatta för den cementerade inställning som vissa socionomer tycks ha beträffande fäders oförmåga att ta hand om sina barn.

Det spelar ingen roll om barnen i klartext talar om sin vilja, så ignorerar man detta. Att barnen sover dåligt och mår psykiskt dåligt har heller ingen betydelse. Moderns utsaga är den rätta, man gör en så kallad förhandsbedömning och lägger saken åt sidan.

Ingen som helst kontroll utan bara ett försvar för mamman. Skulle en far behandla sitt barn illa, fysiskt eller psykiskt, blev han snabbt av med det.

När skall man på allvar följa barnkonventionen, där det bland annat stipuleras att barn har rätt att växa upp under trygga förhållanden, få omsorg och omtanke som ska ge bra förutsättningar inför vuxenlivet?

Vad kommer de att ha för tankar om myndigheterna? Skickar man en kopia på femte paragrafen i socialtjänstlagen till en handläggare som svarar ”var har du hittat detta, det känner jag inte till”, kan man inte bli annat än bestört. Sådana handläggare skall avgöra mina barns situation.

Man är helt utelämnad åt handläggare som har en uppfattning som var gångbar på 70-talet beträffande fäders förmåga att ta hand om sina barn.

Så lev upp till intentionen i barnkonventionen och socialtjänstlagen!

Far, Avesta

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare
Annons