Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vi ”tar matchen” och kommer göra allt vi kan för byskolorna

Replik: Svar till Jan-Erik Kyrö, Lärarförbundet i DT 26/3: Miljöpartiet i Falun vill på frågan om vilka partier som är beredda att prioritera skolan svara: Det är vi! En välfungerande likvärdig skola med trygga elever som mår bra och når kunskapsmålen är för oss mycket viktigt. I vårt valmanifest slår vi fast att vi bland annat verkar för:

- fler icke-pedagogiska tjänster inom skolan som avlastar lärarna

- mindre och individanpassade barngrupper i både förskola och skola

- att stärka elevhälsans främjande och förebyggande arbete

Vi prioriterar landsbygden och därmed också de skolor som finns där. Landsbygden har en nyckelroll i den samhällsomställning som måste till för att framtida generationer ska kunna få ett gott liv. Vi kommer göra allt vi kan för att byskolorna ska kunna vara kvar och ge god utbildning! Att satsa på skolan är en investering i framtiden som lönar sig på sikt. Vi är i vårt valmanifest tydliga med att om det behövs så höjer vi skatten för att förverkliga vår vision om ett mänskligare och mer hållbart samhälle. 

Lägg din röst på Miljöpartiet de gröna i omvalet!

 

Elisabeth Åsenius (MP)

Ledamot Barn- och utbildningsnämnden

Maj Ardesjö (MP)

Ledamot Kommunfullmäktige och 1:a namn på kommunlistan

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare