Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vi politiker är helt vanliga människor – och vi behöver er hjälp

Jag möter många människor. Vissa har åsikter, alla har kunskaper och erfarenheter. Tonen blir ofta frågande och hård mot politiker, inte minst i sociala medier. Vi är också ganska hårda mot varandra, vi politiker. Jag hävdar att det finns ett kommunikationsgap i samhället och att vi borde kunna göra något åt det. Synen på politiker är alltså ibland negativ. Att vi är okunniga eller att vi enbart vill berika oss själva är inte ovanliga omdömen. Att vara fritidspolitiker, eller till och med arvoderad politiker, är ingen lätt sak. Vi är helt vanliga människor allt som oftast med jobb och familjer utöver vårt politiska engagemang. Och vi behöver er hjälp.

Jag vill därför uppmana alla yrkesgrupper, i skolan, sjukvården, socialtjänsten, företagare, kulturarbetare, ja, inom alla yrkeskategorier, att ni antingen via fack eller i andra konstellationer besöker de politiska partiernas medlemsmöten. Kom och berätta om er verksamhet, delge oss era frågor och farhågor och låt oss berätta om hur vårt arbete ser ut, vilka problem, utmaningar och glädjeämnen en politiker har att hantera. Även om du vet vilken din politiska övertygelse är kan det vara nyttigt att få fler perspektiv. Besök därför alla partier. Välkomna - åtminstone till oss i Centerpartiet!

Fredrik Adolphson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare