Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vi är stolta över vår hemtjänstpersonal i Mora

Replik: I en insändare den 6 september i Mora Tidning påstår Arne Pettersson att Mora kommun använder ett tidsstudiesystem från 70-talet när vi planerar arbetsscheman för personalen. Exempelvis får det bara ta fem minuter att raka en person. Det är naturligtvis fel. Det dokument som Arne hänvisar till är schablontider för vissa moment och som fungerar som ett riktmärke och stöd när personalen ska planera sitt arbete. Sedan anpassas arbetet till det enskilda behovet hos varje vårdtagare så att variationerna till sist kan bli ganska stora. Listan är alltså bara en hjälp innan den exakta planeringen ska göras.

Arne påstår också att socialnämnden i Mora bara har fokus på budget och inte följer upp hur anhöriga och vårdtagare upplever vården. Det är också fel. Varje års görs enkäter och uppföljningar och som sammanställs i kommunernas gemensamma databas Kolada. Där visar undersökningarna för 2018 exempelvis att 93 procent av de tillfrågade i Mora är mycket nöjda med äldreomsorg och hemtjänst. Och 100 procent av de tillfrågade var nöjda med bemötandet! De siffrorna är vi inom socialtjänsten i Mora mycket stolta över.

Arne frågar hur ofta socialnämnden träffar personalen. Svaret är – varje vecka! Personligen är jag ute och praktiserar i verksamheterna i stort sett varje fredag för att känna av situationen och träffa både personal och vårdtagare. Jag vet också att andra ledamöter försöker ha en så nära kontakt som möjligt.

Personalen är vår viktigaste resurs för att ge våra medborgare vård och omsorg. Vi är mycket stolta över det arbete som utförs! Att Arne Pettersson uttrycker sig nedlåtande om en verksamhet som dygnet runt presterar fantastiska resultat hjälper ingen.

Malin Höglund (M)

Ordförande socialnämnden Mora

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare