Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vi är inte tysta – låt klockorna ringa i Mora!

Annons

Vi samlas för att ringa i våra klockor på tisdagar klockan 12 på gågatan i Mora med anledning av utvisningarna till Afghanistan, det land där flest människor dödades i väpnade konflikter 2018.

Dit massdeporterar nu Sverige unga människor som sökte skydd hos oss 2015. De ville känna trygghet, starta ett liv med hopp om en framtid, få arbete, få leva i ett demokratiskt samhälle. Förhoppningar som de flesta av oss tar för givet.

Det spelar ingen roll att vi officiellt har regler och konventioner som är tänkta att skydda utsatta. Praxis har förflyttats, barn och ungas rättigheter kränks grovt, allt under skrämmande tystnad. Kristna, ateister, hbtq-personer utvisas till ett land där det är dödsstraff på att inte vara muslim och följa Koranen.

Vi är inte tysta, vi vill visa vårt stöd för de unga som kom ensamma till Mora och som nu är en del av vår vardag hemma, i skolan, i kyrkan, på jobbet och i många andra sammanhang.

Dåliga tolkar, brister hos juridiska ombud, hårt kritiserade åldersbedömningar. Listan är lång och vi ser att asylprocessen inte är rättssäker.

Vi vill stödja goda krafter i Mora och Sverige för människors rätt till ett värdigt liv. Låt klockorna ringa för ett humant och solidariskt Sverige, låt klockorna ringa för de som söker skydd och hopp!

Kom och ring med oss! Stoppa utvisningarna till Afghanistan!

Anna Calderon

Birgit Backman

Britt-Inger Olsson

Eva Sundqvist

Eva Svensson

Kajsa Nyhlén Hansson

Lisen Vogt

Sanna Mjösberg

Sonja Viklund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare