Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vem blir nästa att lämna det sjunkande skeppet Hedemora kommun?

Annons

Efter kommunfullmäktige 18 juni i Hedemora kan jag konstatera att den sittande majoriteten inte verkar ta den ekonomiska krisen i Hedemora kommun på allvar. Om det beror på okunskap eller ovilja vet jag ej. I dagordningen för kommunfullmäktige kan man läsa att utbildnings- och omsorgsnämnden är beordrade att återkomma med siffersatta åtgärder för att nå en budget i balans 2019. Av de siffror som framkom vid mötet kan konstateras att detta ej på långa vägar lyckats. Trots detta nöjer sig majoriteten med framkomna uppgifter trots att stora underskott mot budget kvarstår. Nu krävs omgående krafttag för att få ekonomin i balans då ekonomichefen uppmanar till en årlig besparing med 40 till 50 miljoner.

DT har tidigare rapporterat att Hedemora kommun hamnar näst sist i rankingen av landets kommuner när det gäller klimatanpassning. I enkäten har 208 kommuner svarat, Hedemora ligger på plats 207.

Nyligen kunde vi även läsa att Hedemora hamnar på sista plats av Dalarnas kommuners ranking när det gäller företagsklimatet -dessutom med sjunkande omdöme.

Efter att omsorgsförvaltningens chef och ett av kommunalråden nyligen avlägsnats från sina tjänster inväntar många med mig - vem står näst på tur att lämna Hedemora kommun?

Lars-Ove Englén

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare