Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Värna Arbetsförmedlingen på landsbygden

Annons

Alla kommunstyrelseordföranden i Dalarna protesterade i en debattartikel 22/5-19 mot att Arbetsförmedlingen drog ner på sin verksamhet i Dalarna. En mycket lovvärd handling enligt min mening. En stor majoritet av dessa ordföranden är Socialdemokrater och Centerpartister vars partier gemensamt kommit fram till Januariöverenskommelsen. Läser man punkt 18 i Januariöverenskommelsen så kan man undra om det ska finnas någon aktiv Arbetsförmedling alls. I 73-punktprogrammet står det bland annat att: “Staten har genom Arbetsförmedlingen myndighetsansvaret för arbetsmarknadspolitiken, men ett nytt system baserat på LOV ska utvecklas där fristående aktörer matchar och rustar arbetssökande för de lediga jobben. Förändringen av Arbetsförmedlingen ska vara fullt genomförd under 2021."

En konsekvens av detta är att stänga ner Arbetsförmedlingen ute i kommunerna och på landsbygden. Med tanke på effekterna på kommunaliseringen av skolan och ojämlikheten i landets skolor så finns det även risk att om kommunerna driver Arbetsförmedlingens uppgifter så kommer det att satsas olika mycket i olika kommuner.

Vänsterpartiets åsikt i denna fråga är att Arbetsförmedlingen inte ska privatiseras och dess arbetsuppgifter ska inte kommunaliseras. Arbetsförmedlingen ska finnas representerad i varje kommun och Arbetsförmedlingen ska förmedla arbeten och inget annat. Det är dags att rösta på ett parti som vill driva landsbygdsfrågor på riktigt i nästa val! Rösta på V!

David Örnberg (V)

Ledamot Regionfullmäktige

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare