Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vår konsumtion är ohållbar – testa ett shop-stopp under en månad

Under Miljövänliga Veckan sätter Naturskyddsföreningen fokus på vår ohållbara konsumtion. Runt om i landet inspirerar vi till att köpa färre nya prylar och ger tips på hur man själv kan laga och fixa grejer. Eller anlita yrkesproffs om det är svårare saker.

8 av 10 svenskar tycker att de spenderar för mycket tid och energi på konsumtion. Så kan vi inte ha det. Vi vill underlätta och peppar till att anta två utmaningar: ta en shoppingfri månad och låt TaGe flytta in.

Testa ett shop-stopp! Bestäm dig för en shoppingfri månad då du inte handlar nya kläder och saker - och utmana dina kompisar.

Behöver du något speciellt till dig själv eller i present går det mesta att hitta i second hand-affärer. Eller varför inte ”hemma-shoppa” i den egna garderoben och återupptäcka glömda plagg?

Se till att TaGe får en plats i ditt liv! Ta&Ge är en enkel hylla där du, barnen på förskolan, arbetskamrater och vänner kan lämna och hämta grejer. Ge hela, rena kläder eller prylar som du inte behöver. Ta när du hittar något du behöver. Det är enkelt, roligt och bra för miljö och plånbok!

Lillian Lundin Stöt

Naturskyddsföreningen Dalarna

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare