Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vansinne – vem vill puttra i 80 på en ganska bred och rak väg?

Trafikverket är på väg att göra ytterligare hastighetssänkningar. Bara i år ska hela 111 mil 90-väg förloras till att bli 80-vägar. 111 mil! Och det är inte lite dumt valda sträckor. I Dalarna tänker man till exempel sänka till 80 på långa sträckor av 68:n. Hur tänker man ens?

Den norra delen av den planerat sänkta sträckan är ju en jättebra väg med bra sidoområden och bra sikt! Att sänka till 80 på en sådan är rent och skärt sabotage! Studier visar att ologiskt låga hastigheter leder till sämre efterlevnad och mer frustration i trafiken, vilket i sin tur kan leda till allvarliga olyckor. Och för att göra det extra försåtligt säger Trafikverket ”anpassade hastigheter” för att det klingar lite positivare än ”ändrade” eller ”sänkta hastigheter”, vilket en tydlig majoritet av ändringarna innebär.

Nyligen har Trafikverket lagt ut 2 idiotförklarande klipp på YouTube varav det ena går ut på att förklara hur outhärdligt det kommer bli att köra bil i det trygghetsnarkomaniska Sverige.

Kom ihåg att förra året ökade dödsolyckorna trots att det redan finns en massa 80-vägar som är alldeles för bra för den hastigheten. Det sker tyvärr fortfarande dödsolyckor på E20 trots sänkta hastigheter och på vissa håll, trots det ”livräddande” vajerräcket. Det är nu dags att vakna upp mot detta vansinne. Jag menar vem vill puttra i 80 på en ganska bred och rak väg? När ska svenskarna våga säga ”This means war!”?

Snigelfart, nej tack

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare