Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Unik chans till eget ansvar och försörjning – sommarjobb för alla unga

Annons

Kristdemokraterna i Falun under många år har drivit frågan om sommarjobb för de unga i Falun. Vi har tidigare lagt motion om sommarjobb för alla och motionen blev bifallen – och då ökade antalet unga som fick sommar jobb, tack vare vårt enträgna arbetet som varade under längre tid.

En kvarleva som socialdemokraterna glömmer är att kommunen inte har tagit vare sig praktikanter eller sommarjobbare i den utsträckning vi efterlyser. Den privata sektorn har varit den som har tagit mest praktikanter. Anledningen kunde ha varit brist på handledare men engagemanget har också varierat kraftigt.

Vi får heller inte glömma att vi har haft omval i Falun som har kraftigt försenat en hel del saker i vårt arbete i kommunen.

Sommarjobb är viktigt och är ett fönster mot världen, det är en biljett och entré till vuxenlivet, samt inkörsport för många unga att prova olika yrkeskategorier såsom bristyrken som inom kort kommer att göra sig påminda om vi inte aktivt lättar för unga att texta olika val i form av praktikplatser.

Sommarjobb är viktigt och självklart ska vi göra vårt bästa för att ge våra unga denna unika chans till ansvar och egen försörjning.

Katarina Gustavsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare