Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Tur att det finns serviceinriktade personer i detta tidevarv

Annons

Förra veckan så var jag och min kollega Per-Erik i Hedemora och genomförde en utbildningsdag. Min kollega som rest till Hedemora med tåg, hade bokat resa mot Stockholm kl 18.20 för att ha god tid att genomföra vår kurs, men när vi var klara tio i fyra, så tittade vi om det fanns någon tidigare avgång att boka om till. En snabbtitt i telefonen visade att det fanns en avgång kl 16.25.

Foto: Lisa Persson

Efter som min kollega Per-Erik ser dåligt, så bad han mig om hjälp att boka om. För enkelhetens skull ringde vi 020-75 75 75 och fick efter nu mera sedvanligt knappval för ombokning reda på att vi var nummer 36 i kö. Efter tio minuters väntan i telefonkö så hade vi könummer 34 och tåget skulle avgå om 25 minuter.

Vi åkte till stationen för att vara på plats om det nu skulle vara så att telefonkön plötsligt skulle minska. Med 15 minuter kvar till avgång provade vi också att chatta med sj.se för att se om det som vänterösten sade skulle gå snabbare att boka om via chatten. Vi fick snabbt kontakt med en handläggare som försökte hjälpa oss, men med endast fem minuter kvar till avgång så fick vi besked om att kontot för ombokning var låst och att handläggaren inte kunde hjälpa oss. Vi uppmanades att logga ut och vänta i tjugo minuter för att spärren skulle upphöra och att sedan försöka igen. Mitt sista chattmeddelande till sj blev ”att om 20 minuter har tåget redan avgått”.

Nu med knappt fem minuter kvar till att 16.25-tåget skulle avgå, sade jag till Per-Erik att vi går ut på perrongen och går mot tågets bakre vagnar, har vi tur kanske det kommer ut en konduktör där som kan hjälpa oss.

Mycket riktigt, när tåget stannat så kom det ut en konduktör från en av de bakre vagnarna i tåget. Jag visade Per-Eriks biljett och meddelandet på telefonen från chatten med sj och frågade om han kunde hjälpa till att boka om? Ja hoppa på tåget så ska vi ordna det var hans svar.

Fem minuter senare så fick jag ett sms från min kollega som glatt meddelade att ombokningen var klar och att han skulle få åka med tåget ända till Stockholm. Tack och lov för att det så här i digitaliseringens tidevarv fortfarande finns serviceinriktade personer som kan och vill hjälpa sina kunder!

 

 

Mats Otterborn

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare
Annons