Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Trafikkaoset i Mora blir värre – hoppas ansvariga bjuder på buss och lånecyklar!

Den 2/8 ropas det ut i Mora Tidning att det eviga trafikkaoset i Mora ska bli ännu värre nästa år och fram till 2022 när det ska vara klart. Bra att vi får vet och att man är ute i tid för nu finns ju möjlighet till att förbereda detta och mildra konsekvenserna något.

De första råden till Moraborna blir ju att cykla eller gå för då är dessa trafikproblem minimala. Man märker inte av bilköerna mer än vid övergångsställena. Så ta cykel eller gå när ärenden ska uträttas i närheten eller till Mora Noret. Att gå till Mora Noret är inte så långt och när man handlat där kan man ta buss in till city och hemmet med varorna.

Nästa råd är således att ta bussen så mycket som möjligt under trafikkaoset och jag hoppas nu att ansvariga ser till att det finns gratis kollektivtrafik för oss Morabor under detta kaos. Det bör också ställas ut gratis lånecyklar, för alla har inte en fungerande cykel. Glöm ej att det bör finnas trehjuliga också, för oss med dålig balans.

Rådet till er som ända envisas med att ta bilen är att ni ska åka ut tidigt på morgonen om ni ska handla i Mora Noret, vid klockan 8-9 eller sent på kvällen efter klockan 18.00. Dessutom bör alla som ska ut med bilen se till att ni fyller bilen med fyra personer och inte åker en och en i bilarna som nu. På det sättet skulle man kunna trolla bort tre av fyra bilar och avsevärt minska köerna. Det går också att åka Selja-Våmhus-Orsa och handla i Orsa och helt slippa trafikkaoset.

Oskar Lind

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare