Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Till Ludvikas ledning – koprojektet måste väl ha gett något tillbaka?

Till Ludvika kommuns ledande chefer och politiker. Nu måste jag skriva av mig angående det som händer i Ludvika kommun och de beslut som tagits angående koprojektet i Grangärdeområdet. För det första så säger man från början att det ska vara under ett antal år, och söker bidrag utifrån det och får dessa under de regler som gäller för alla andra. Sen tar man beslut att det ska kosta en peng varje år för att driva detta från kommunala medel. Innan det hela har tidsmässigt gått ut så beslutar man att avsluta projektet med omedelbar verkan.

Detta projekt måste väl ha gett tillbaka något till medborgarna i kommunen, som exempelvis mat till skolor och äldreomsorgen samt den nytta som djuren gör när de går och äter på mark som inte kommunen behöver ta bort sly från.

Vad kommer det att kosta att hålla landskapet öppet i framtiden? Jag vill inte klaga för mycket om kommunens andra projekt som både blir dyrare och försenade och inte ens blir färdiga. Jag nämner några exempel genom åren som rullar igenom utan att de ifrågasätts av ledningen: Kostnaden för gågatan i centrum, brons kostnader, ledningen till Spendrup, lekplatsen i Grangärde, hur den kom till.

Kommunchef samt kommunalråd, börja ta lite mer ansvar och spring inte iväg och fantisera om arenabyggen för hundratals miljoner som nästa steg.

Kommunmedborgare SJ

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare