Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Tänk till och koppla av, innan stressen blir farlig

Annons

Människor i allmänhet blir allt mer stressade och fler sjukskrivs för stressrelaterade anledningar. Begreppet utmattning breder smygandes ut sig i skuggan av dagens ytliga fixeringar. Att inse vikten av att återhämta sig mellan stressiga perioder är viktigt för att inte brytas ned och till slut förstöra kroppen och ”gå in i väggen”.

Kroppen tar stryk av mycket stress men det går bra om man hinner återhämta sig. Det är när hjärnan och kroppen inte hänger med som problemen uppstår. Det känns som om man inte orkar med någonting. Bristen på återhämtning är ofta det som leder till de långvariga problem. Vad kan man göra för att inte bränna ut sig?

Jo, en vanlig orsak till stress är att man har för höga krav på sig själv. Låt inte kraven skada din självrespekt, och se till att inte ha för många och för höga krav. Det är även viktigt att man kopplar av på sitt sätt och att man gör någonting som man tycker om, avsätt tid för det du njuter av så att du har alltid har någonting som du kan se fram emot.

Det är viktigt att komma ihåg att stress i moderation är inte farligt för dig. Det är de långa sträckorna av stressande, utan avbryt, som skadar en. Undvik dem!

Oliver

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare