Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Tack för att ni vill bevara och utmärka Surbrunn

Annons

Tack Kopparstaden för er fina tanke att bevara och utmärka en plats som betytt mycket för Faluns vattenförsörjning i gångna tiden, Trefaldighetskällan Surbrunn där Johan Gottlieb Gahn tillverkade kolsyrat vatten för första gången i världen. Här spelades också den första buskteatern i landet med Faluns stora son Ernst Rolf.

Tack tidigare Kopparstadens vd Pernilla Wiberg i dag med tjänst vid Falu kommun och dagens vd för Kopparsstaden, Susanna Karlevill. Hoppas ni tillsammans kan ta fram källan, märka ut den och göra en minnesrik informationstavla (motsvarande) om denna för Falun så minnesrika och betydelsefulla plats.

Det finns många som ännu idag känner till uppgifter om denna plats, Dalregementets museum, Falu kommun Dalasamlingen, Ernst Rolf-föreningen, Dalarnas Museum och många fler.

John i Falun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare