Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Styr upp P-situationen för hockeypubliken – framkomligheten hindras

Jag hörde att kommunens hemtjänstbilar fått P-böter när de inte kunde parkera på sin vanliga parkering då man asfalterade den. Jag som var övertygad om att Leksand inte hade några parkeringsvakter. Jag ser att det ibland parkeras hur som helst i parkeringsförbudszonen norr om Rättviksvägen. Det parkeras både där det är förbjudet att stanna och i gatukorsningar och på alla delar av gatan som inte är en direkt utfart. Däremot mitt emot utfarter så det blir i princip omöjligt att köra in och ut från tomten.

Vad spelar nu detta för roll egentligen? Det är ju bara när det är hockeymatch som detta sker och det är ju inte så många timmar per vinter. Det är helt sant men jag ser några skäl som inte kan bortses ifrån. Framkomligheten för utryckningsfordon förhindras eller försvåras. I området bor många äldre som kan behöva akut ambulanstransport. I området finns även många äldre trähus som brandkåren behöver nå snabbt i händelse av brand.

Dessutom utarmas allmänhetens inställning till att följa regler och lagar och detta får återverkningar på alla områden i samhället där färre och färre bryr sig om regler.

Jag tycker att hockeyn är viktig för Leksand och att helt plötsligt lappa alla dessa bilar skulle ge en enorm badwill för Leksand. Men... detta behöver hanteras. Se till att skapa möjligheter att parkera så man inte blockerar för utryckningsfordon och boende och så att hockeypubliken inte behöver bryta mot parkeringsförbud.

Orolig boende

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare