Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Stressade förare blåser genom byn – kan vi inte börja bry oss?

Hur svårt kan det vara... att bry sig om de boende i andra byar än sin egen?

Jag bor i Sellnäs, Borlänge kommun och jag ser dagligen alla dessa stressade förare som blåser genom byn i alla hastigheter förutom 40 som det står på skyltarna. Hur tänker ni? Tror ni verkligen att ni hinner stanna om det springer ut ett barn framför er? Visst, vi har fått en fantastiskt fin cykelväg genom byn men det betyder inte, att vi inte måste gå över vägen ibland eller att man kan köra fortare för det.

Det som är mest skrämmande är den tunga trafiken med lastbil och släp som dundrar genom byn under dygnets alla timmar. Om jag var ägare/chef/entreprenör så skulle jag skämmas över mina chaufförer som inte bryr sig om hastighetsgränserna. Ja, jag vet att de kan ha pressade körscheman men vad gör väl det den dagen olyckan är framme. Inte tröstar det de som har blivit drabbade av hastighetens framfart.

Kan vi inte bara börja bry oss om våra medmänniskor och helt enkelt sakta ner, försöka stressa av och tänka att det ordnar sig även om jag drar över på tiden i mitt pressade schema.

Några tankar från en orolig medmänniska, mamma, fru, dotter, granne, surkärring, gnälltant eller vad ni nu vill kalla mig.

Orolig

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare