Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Straffa inte byborna - att förbjuda bensin i Dalarna är ett slag mot jämlikheten

Annons

Oj, jag var på väg att sätta kaffet i halsen när jag läste att Miljöpartiet vill förbjuda bensin i Falun och Dalarna. Detta innebär att Miljöpartiet kommer att isolera många personer som behöver kontakt med omvärlden och straffar dem som behöver bilen mest.

Än har vi inte en välutvecklad kollektivtrafik i Dalarna som innebär att folk kan ta sig dit de vill, och än finns det åtskilliga nackdelar med eldrivna bilar. Förslaget kommer att drabba även de anställda som bor i byarna och vill ta sig till sina arbetsplatser.

Stad som land ska leva. Och innan man går ut med ett sådant budskap som Miljöpartiet har gjort så borde man ha lösningar klara så att samhället blir jämlikt.

Nej, Miljöpartiet, låt istället de som behöver bil använda det. Byborna kan inte betala notan för hela urbaniseringen - det räcker nu!

För att lyfta problematiken med miljön borde man istället börja med andra saker som matsvinn, långväga transporter av mat, engångsplastmuggar och inköp av vatten i flaskor.

Börja i det lilla - med det var och en av oss kan påverka - tills dess att tekniken utvecklats så att andra drivmedel än bensinbilen blir lika effektiva som den istället för att straffa landsbygden. Ännu har vi inte elbilar som håller måttet. Ännu kan vi inte förbjuda bensin i Falun och Dalarna.

Katarina Gustavsson, Kristdemokraterna

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare