Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Sluta köpa buteljerat vatten – bättre kolsyra själv!

Svenskarna dricker 190 miljoner liter kolsyrat vatten varje år... hör ni hur hemskt det låter?

190 miljoner liter vatten som transporteras land och rike runt och över länder och genom kontinenter. Ändå har vi så bra vatten i Sverige att vi inte behöver köpa vatten från Schweiz och Tyskland och Frankrike eller från andra länder.

Vi har lika bra vatten i våra kranar och med en billig kolsyremaskin så kan vi lätt göra vårt eget kolsyrade vatten. Kolla i stora butiken nästa gång du är där så ser du vilka stora lager man har av dryck i flaskor och hur vi köper och kånkar och bär. Flaskor som ska pantas sedan.

Nej, med en kolsyremaskin kan du rädda miljön och göra ditt eget kolsyrade vatten när du vill. Patronen byter du bara ut och får en ny till billigt pris.

Du räddar miljön och bidrar till att dessa hemska transporter av dessa jättelager av dryck som ska staplas i affärerna och sedan säljas till dyra priser till törstande kommer att minska radikalt.

Sven Lind

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare