Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Sluta fira julen i förtid

Vad hände med den magiska julen?! Vad hände med att hösten är höst, att november är mörk och lite för lång? Vad hände med att förväntningarna och magin långsamt byggs upp inför december, advent och jul?

 

Jag blir uppriktigt förbannad när jag möts av drivor med julsaker i affärerna redan innan allhelgonahelgen! Jag blir ledsen över stressen det skapar, den ständiga jakten på något som finns längre fram. Redan nu står det granar med ljus i stan, julbelysningen över gatorna är tänd och butikerna har haft julskyltar, julmusik och julklappstips framme i flera veckor! Vad hände med skyltsöndagen? Varför har vi förstört det mysiga, traditionella och ja - magiska med att julbelysning, skyltfönster och hela stan förtrollas den där familjära och trevliga första söndagen i advent?

 

Kan vi inte bevara vår högtid genom att låta julmusten och julgranarna vara tills tiden är inne, ta fram adventsljusstakarna på advent och inte i förväg, låta oss längta.

 

Och nej, jag är ingen gammal surkärring.

 

26 år och arg ändå

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare