Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Slopat förbud är ingen lösning på problemet

Svar: Lufs Dalarna sekreterare skriver att man får både övningsköra och ta beslut över vilket gymnsieprogram en ska gå. Med att LUF jämför det med att köpa snus och vin, anser jag är orimligt. Att övningsköra och ta beslut inför vilket gymnasieprogram en ska gå är inte skadligt för din hälsa. Snus och speciellt alkohol är inte bra att använda i för ung ålder.

Och vi i SSU vill ha en trygghet för ungdomar. Vi är väl medvetna om att sprit och tobak är någonting som många ungdomar använder i alldeles för tidig ålder. Därför anser vi att det är viktigt att det finns ungdomsstödjare i Falun. Om det blir lagligt att köpa redan vi 16 års ålder kommer det leda till att fler unga börjar bruka tobak och alkohol. Hur kan Luf värna så mycket om en individs hälsa, om de nu vill sänka åldersgränsen för tobak och alkohol som årligen gör att människor dör? Sen bara för att det finns ett förbud betyder det inte att vi vill att man ska strunta i ungdomar under 18 som brukar tobak och alkohol, vi vill självklart ge dem trygghet! Att det ska finnas bra vård för dem, eller bara ha någon att prata med.

Det kommer alltid finnas människor som inte följer förbud. Men det kommer också alltid finnas människor som följer dem. Att ta bort förbud är inte en lösning på problemet.

Erika Frank

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare