Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Skärpning Mora kommun!

Annons

Mora Återbruk är ett företag ägt av kommunen som tar tillvara på begagnade saker från till exempel dödsbon med mera. Varorna lagas om de är trasiga, och går sedan vidare till försäljning.

Tyvärr har Mora Återbruk mycket undermåliga lokaler och är uppdelade i flera byggnader. Avdelningarna är bygglager, som även inrymmer "huggkubben", där ved kapas, klyvs och staplas, möbelavdelningen som ligger i ett annat hus där det också finns en avdelning för nytillverkning av snickerier. I ett skjul finns avdelningen för blomkrukor och i ytterligare ett annat hus ligger butiken där allehanda varor säljs.

Alla de olika avdelningarna har inte möjlighet att ta betalt av kunder som vill betala med kort. Kunden måste istället få ett papper, därefter gå till butiken för att sedan gå tillbaka och visa att man har betalat. Först då får man sin vara. Mycket stenåldersbetonat!

Tidigare fanns i samband med Mora Återbruk även ett café där man kunde ta en fika och köpa gott nybakat bröd. Vi kunder saknar detta café oerhört mycket.

Mora kommun borde skämmas för att det inte går att ordna så att alla verksamheter samlas under ett tak i lokaler som är fina och moderna. Det är bedrövligt att man som kund ska behöva gå in i ett skjul för att köpa en vara. Dessutom finns inte i någon av dessa befintliga lokaler en kundtoalett.

I butikslokalerna är det så trångt att man inte kan mötas i gångarna mellan hyllorna. Hur ska då till exempel en rullstol kunna framföras? Framkomligheten vid en eventuell utrymning är också omöjlig.

Vi är många i Mora som varje vecka besöker Mora Återbruk och som tycker att det ligger i tiden att ta tillvara på begagnade varor. Det finns många, stora lokaler som står tomma i vår kommun. Varför avsätter inte Mora kommun en av dessa lokaler för detta viktiga ändamål? Det är inte bara för oss kunder som det är viktigt, det ger också många arbetstillfällen.

Skärpning Mora Kommun!

Inger Nilsdotter Böhl, kund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare