Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Skäms inte över att vara 40-talist – vi tar lika allvarligt på situationen som våra barn

Annons

Jag är 40-talist och har inte problem med att vara stolt över det. Visst var det bra, att om man ville, kunde man få jobb när man var 15 år. Men det var ännu bättre att det fanns möjlighet att fortsätta att utbilda sig om man önskade, när jag växte upp.

Vad har dessa 40-talister utvecklat: jo välfärd som vi lever av idag.

I dag kritiseras vi för att vi har vandaliserat miljön, och det kanske finns en viss rättvisa i detta påstående, men samtidigt som utvecklingen fortskridit har inte kunskapen om miljöpåverkan på allvar diskuterats och påverkat industrin förrän mitten av 70-talet. Vi har blivit bra och vi har blivit bättre, men det finns mer att göra och det gör vi. Industrin investerar och forskar oavbrutet för bättre miljö för utsläpp och alternativt miljöbränsle, cellulosaprodukter för att ersätta plast, tyger etcetera.

Vi 40-talister tar lika allvarligt på den rådande situationen i världen som alla våra barn gör, men jag tycker inte att det är korrekt att vi skall benämnas i artiklar och demonstrationer som, ” Vi måste ta rätt på vad våra föräldrar har gjort fel”.

De som demonstrerar med detta budskap hade inte haft den uppväxt, den möjlighet de har idag om 40-talisterna inte funnits.

Låt oss gemensamt jobba för en bättre värld och använda forskning och teknik för att hjälpa alla länder till en bättre miljö.

Lars R Nilsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare