Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: (S) föraktar demokratin – i en sådan låter man allehanda åsikter torgföras

När August Palm, Socialisterna, besökte Ludvika i slutet av 1800-talet såg ”högern” till att han inte fick hyra möteslokal. En avlägsen släkting till mig var pastor vid denna tid och kunde då upplåta baptistförsamlingens lokal för Socialisternas möte till etablissemangets förtret.

Idag utgörs etablissemanget oftast av (S) och nyhetsflödet sedan flera år vittnar om att de beter sig lika odemokratiskt som ”högern” då, nu senast i Hebytrakten mot (SD). Uppenbarligen har (S) en mycket vek värdegrund då de ofta väljer att inte respektera grundläggande demokratiska rättigheter i form av åsikts- och mötesfrihet.

Det verkar inte vara envar bekant att i en demokrati låter man allehanda åsikter torgföras, för att sedan debatteras och sedan fäller valmanskåren sitt avgörande. Avsteg från detta är rena diktaturfasoner.

Demokrativän

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare