Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Region Dalarna – en organisation med diffust uppdrag

Nyligen har i DT tagits upp kostnaden för krishantering inom Region Dalarna.

En helt absurd kostnad på över 300 000 kronor som faller på skattebetalarna. Konsultarvode i denna storleksordning för att hantera kritiska synpunkter på en offentlig verksamhet är inte acceptabelt.

Beställande chef visar prov på ansvarslöshet och bör avgå. Men detta torde endast vara toppen av ett isberg. När man läser rapporten Utvärdering av Region Dalarna 2010–2014 av Bengt Welin blir man betänkt. Jag ser en verksamhet med till mindre del klar, men i många avseenden oklar inriktning.

För Falu kommun kostade deltagandet drygt 4,5 miljoner kronor för år 2013. Vad fick kommunen för dessa skattepengar? När Falu kommun står inför allt större krav på ökade utgifter och redan ligger i Sverigetopp när det gäller kommunalskatt så kanske man skulle börja prioritera utgifterna.

Från det att det tidigare gått att lägga pengar på både mer och mindre angelägna områden, måste man nog nu hålla sig till kärnåtagandena för en kommunal verksamhet. Som vi vet har kommunen varit duktig att dra på sig stora löpande investeringskostnader till i stort ingen nytta för medborgarna.

Skattebetalare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare