Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Rätt tillfälle att omfamna den utsträckta handen

I dagarna har vi (i DD) kunnat läsa följande citat ”– Det här är vårt sätt att sträcka ut en hand till politiska motståndare. Vi behöver jobba för Faluns bästa. Det sade Björn Ljungqvist (M), ordförande i barn- och utbildningsnämnden i Falu kommun, när han på tisdagen tillsammans med skolchefen Johan Svedmark presenterade huvuddragen om den kommande skolutredningen. ”

Jag uppskattar den utsträcka handen och hoppas att detta är en början till att återuppta de samtal vi hade efter vårens omval där vi socialdemokrater i samtal med moderaterna lyfte fram vikten av att få till en hållbar lösning för styret i Falun. Vi har under de senaste veckorna sett hur förödande det kan vara för en kommun när politiska beslut förhalas, inte förankras tillräckligt och som inte har täckning och majoritet hela vägen. Detta är bara början. Sverige och Falun står inför enorma utmaningar. Utmaningar inom välfärden, skolan, omsorgen och samhället i stort. Att leverera god service till alla våra kommuninvånare och i alla kommundelar med utgångspunkt i en demokratisk grund som inte ställer grupper emot varandra eller vänder kappan efter vind.

Det är rätt tillfälle att omfamna den utsträckta handen och göra verklighet av goda idéer för hela Faluns bästa. Vi är beredda att ta ansvar, är ni?

Roza Güclü Hedin (S)

Ordförande för Socialdemokraterna i Falun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare