Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Politiker, gör det stora och värna barnens bästa i Hedemora!

Mänskliga behov och rättigheter tycks inte länge få finnas i vårt samhälle - idag handlar allt bara om pengar och teknik.

I Hedemora kommun finns, eller fanns, en nattförskola: Nattugglan. Denna behövs verkligen. Det är viktigt att barnen har tillgång till ett tryggt omhändertagande när föräldrarna arbetar på kvällar och nätter.

Föräldrarna är yrkesarbetande människor i viktiga sektorer som räddningstjänst, ambulans, vård i olika former och nattskift i industrierna. Stängs Nattugglan ned måste dessa föräldrar söka andra arbeten eller rent av flytta från kommunen. Således mister Hedemora kommun många skattebetalare och medborgare som på olika sätt bidrar till en levande och trygg miljö att bo i.

Om budgeten i kommunen är för liten för så viktiga och betydelsefulla ändamål som Nattugglan - måste man inte då se över fördelningen av ekonomin för alla förvaltningar och prioritera det som är viktigast för kommunens invånare?

Är det till exempel viktigare med blomkrukor flera meter över våra huvuden som ingen lägger märke till annat är när de vid vattning stör trafik på gator och trottoarer än ett enda nattdagis? Nej, det är ett exempel på en onödig kostnad i kommunens budget!

Ni politiker i Hedemora kommun är valda av oss medborgare, vi har gett er vårt förtroende att föra en bra och klok politik som gynnar oss Hedemorabor. Ta ett vettigt och klokt beslut angående Nattugglan så vi får ha kvar de medborgare som har valt att bosätta sig, arbeta och leva med sina barn i kommunen.

Barnen är vår framtid - låt oss alla tillsammans arbeta för trygghet och framtidsro i Hedemora kommun.

Farmor

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare