Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: P4 Dalarnas dåliga skämt om coronavirus

Jag lyssnar gärna på P4 Dalarna och tycker det är ett bra och underhållande program med trevliga och intressanta reportage och inslag. Men den 27 februari i Förmiddag i P4 Dalarna gick dom enligt min mening verkligen över gränsen. Lina och Lars skämtade om coronavirus och hade gjort om manus till Lasse Åbergs Sällskapsresan på SunTrip-hotellet på Teneriffa.

Linas och Lars ändrade repliker: Finns det svenskt vaccin på hotellet? T-shirt-tryck: Ikväll får 107 svenskar coronavirus. Jag kan inte flyga, jag är rädd.

Lina och Lars sjunger: Välkommen till våran ö, här kan du bli sjuk och dö. Karantän är inte kul, vi kan bli kvar här fram till jul. Kom hit och bli jättesjuk, strunt i skyddande ansiktsduk. Hosta, febra och snora loss, bli coronasjuk med oss. Som om inte det var nog, så är ön ju fylld av smog för en sandstorm har gjort att, dagen känns som natt.

Den 28 februari mailade jag till Dalanytt och undrade hur de kunde skämta om det. Jag fick svar den 5 mars från P4 Dalarnas kanalchef Päivi Hjerp att hon är bortrest men kommer att svara så fort det är möjligt. Hon är förmodligen fortfarande bortrest för jag har ännu idag 13 mars inte fått något svar.

Besviken f.d. P4 Dalarna-lyssnare

Svar direkt:

P4 Dalarna är och har varit en viktig nyhetskälla för invånarna i länet om coronaviruset. Det mesta i P4 Dalarna har den senaste tiden varit mer allvarsamma nyheter om oro, smitta, riskgrupper, varsel, inställda evenemang och börsras bland annat i den tuffa tiden försöker vi också lätta upp stämningen lite grann.

Om det finns lyssnare som tagit illa vid sig såsom du gjort, så ber vi naturligtvis om ursäkt för det. Det här specifika skämtet gjordes i ett läge i februari när virusets framfart inte var så långt gånget som det är idag och inte heller ännu fått så allvarliga samhällskonsekvenser.

Päivi Hjerp

Kanalchef P4 Dalarna

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare