Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Orgien av fylla, tingeltangel och oreda är snart över – äntligen kan man andas igen!

Så är den värsta veckan på året snart över och man får återgå till att andas och njuta i sin egen takt!

Det är synd att Classic Car Week har blivit till något man som innevånare känner avsky och trötthet inför. Det familjära och vackra som en gång genomsyrade denna vecka har för länge sen försvunnit. Ja, faktum är nog att när 10-års-strecket var passerat för Classic Car Week bröt allt ihop och gick från en finbilsträff till en orgie av fylla, tingeltangel och oreda!

Man säger att det är bra för bygden men när bygdens innevånare börjar må dåligt av en vecka med buller och bång så är det absolut inte bra för bygden. Och nej, jag köper inte argumentet att många affärer skulle få lägga ner utan denna vecka ty ingen sund företagare går på knäna i 51 veckor för att stå ut med svinn och högre lönekostnader under en vecka.

Vidare är det ju skrämmande att vissa delar av Dalarna står helt utan polisiär trygghet på grund av kommenderingar till denna typ av evenemang. Ja, visst det är prioriteringar att göra men Classic Car Week kan knappast ses som ett samhällsviktigt intresse!

Lägg därtill det faktum att folk under en vecka helt lägger eget säkerhetstänkande åt sidan - sitta längs en väg och dra i sig avgaser och lyssna på skadligt buller - hade det varit den luften och miljön på er arbetsplats hade ni skrikit rakt ut och med fackligt veto lagt ner arbetet!

Nej politiker, ta nu och sätt majoriteten av Rättviks innevånare i första ledet och begränsa Classic Car Week till en rimlig nivå där livskvalitet är ledordet!

Rättvikare tills jag dör

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare