Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Omyndigförklarad

Annons

Som medborgare i en demokrati har jag full valfrihet att välja min skolgång, min vårdgivare och mycket, mycket mer. När man kommit till åren i Säters Kommun blir man helt plötsligt omyndigförklarad och får ej välja den äldreomsorg man tror passar en bäst  personligen.

Var tog lagen om valfrihet från 2009 vägen?

Att skylla på att en utredning beträffande valfrihet i äldreomsorgen skulle bli för dyr är ingen ursäkt.

Grannkommunen Falun har genomfört detta och ett antal privata företag är engagerade i deras äldreomsorg även företag inom Säters Kommun är engagerade.

Att lyfta på telefonluren och kontakta Falu Kommun för att undersöka om Hur det fungerar där och eventuellt använda samma koncept i Säter eller inleda ett samarbete om detta med Falu Kommun kostar enbart en tjänstemans arbetstid.

En utredning är inte en ekonomisk fråga utan helt och hållet en fråga om ideologi där privata företag ej skall få förekomma i den kommunala och offentliga verksamheten.

Centerpartiet är i maktposition i Säter Kommun och jag trodde verkligen detta var en hjärtefråga även för det pariet.

Detta är ingen kritik mot en väl fungerande äldreomsorg i Säter utan skarp kritik mot ett diktatoriskt taget beslut där den enskilde medborgaren inte tillåts att själv välja inom sin äldreomsorg.

Håkan Gustâv

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare
Annons