Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Omröstningen om fulaste stad för ändå med sig något positivt

Föreningen Arkitekturupproret har gått ut med en omröstning på Facebook om vilken stad som har Sverige som mest förfulade stadskärna. Sedan i mars i år har de fått in totalt 6 666 röster, så att påstå att det är folket som talat är att ta i. Av dessa röstar cirka 1 000 på Borlänge vilket gör staden till vinnare.

Många har redan tagit Borlänge i försvar i medierna med argument som vi själva skriver under på: en stad behöver inte vara pittoresk, med en flera 100 år gammal stadskärna, för att ha kvaliteter. Arkitektur ser inte bara ut (ful eller fin), den gör saker för människor också.

Vi vill ändå peka på det positiva i denna tävling. Arkitekturupproret erbjuder Borlänge att arkitektstudenter från olika delar av världen genom sammanslutningen INTBAU gör studiebesök i staden och föreslår arkitektoniska förbättringar. Det är ett utmärkt tillfälle att få förslag som kan göra Borlänge ännu bättre. Det finns en lång tradition av att arkitektstudenter ger sig av utanför universiteten och med friskt mod tar sig an den föreliggande verkligheten. Vi räknar med att Borlänge kommun med glädje tar emot studenterna!

Arne Ludvigsson SAR/MSA, fd stadsarkitekt i Borlänge

Tina Ljunggren SAR/MSA, ordf. för Sveriges arkitekters Gävle-Dala

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare