Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Öl och mjölk - dryckerna rör upp känslor i Avesta kommun

Annons

Lättöl till maten diskuteras hetlevrat i Avesta Kommun. Varför är det en så stor fråga och varför framställs Avesta som en snål och missunnsam kommun?

Alla vill inte ha lättöl till maten - någon vill ha Zingo, en annan Pommac, ytterligare en föredrar vatten. Det är naturligtvis en ökad kostnad för alla skattebetalare att tillhandahålla lättöl till maten - varför ska då alla vara med och betala för det?

Det är generellt män som vill dricka sin öl, och ja - låt de göra det, men låt dem själva betala ölen till ett självkostnadspris. Det är rimligt. Mycket rimligare än att alla fattigpensionärer ska vara med och betala öl till några få.

När vi nu ändå diskuterar drycker - en kanske än hetare fråga: Varför serveras mjölk i skolmatsalar?

Det är ett gammalmodigt tänk, vatten borde vara det lämpligaste för barnen. Varför? Jo, för att barnen äter bättre då de inte dricker sig mätta på mjölk.Den farliga barnfetman som breder ut sig kan dessutom lättare hållas i schack.

Mjölken innehåller många nyttiga proteiner och vitaminer men det är ingen risk att barnen får i sig för lite av dem eftersom de flesta av våra barn i hemmet får någon slags mjölkprodukt till frukost, mellanmål, middagsdryck, och till kvällssmörgåsen.

Att dra in mjölken i skolmatsalarna skulle naturligtvis av många tolkas som snålhet - jag skulle tolka det som ett hälsofrämjande och samtidigt som en ekonomisk vinning för kommunen.

Eva

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare