Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Nyttja ”hålet i marken” – och skippa husplanerna i Vasaparken

Omdragningen av Korsnäsvägen vid Falu Resecentrum lämnade en del övrigt att önska, både trafikmässigt och etiskt. Ännu märkligare är att resterna efter den gamla genomfartsleden lämnats kvar. Det påminner om en miniversion av Stora stöten med en skrymmande, ful och omotiverad viadukt som utgör en grå betonglänk mellan Promenaden och Resecentrum.

Samtidigt som dessa ruiner av en genomfartsled tillåts vara kvar har kommunens folkvalda beslutat att kapa bort en del av den vackra Vasaparken för att bygga bostäder. Det vittnar om hål i huvudet att bygga hus i en vacker park istället för att nyttja ett befintligt och omotiverat hål i marken.

Redan när järnvägsstationen byggdes på 1800-talet fanns tankar på att länka ihop området med staden. Det vittnar den pampiga men ack så ensamma byggnaden vid Åsgatan 1 om.

Skippa planerna på hus i Vasaparken och bygg istället på båda sidor om den omotiverade viadukten. Bygg hus på den gamla genomfartsleden upp till Vasaparken samt ner till en förlängning med cykel- och gångväg av Bergmästaregatan. Det är ju dessutom redan schaktat både för källarvåningar och parkeringsgarage. I triangeln mellan förlängningen av Bergmästaregatan, Parkgatan och Åsgatan anläggs lämpligen en mindre park.

På det här sättet växer staden ihop med Resecentrum och ovärderliga grönområden sparas. Eventuellt buller från Korsnäsvägen går garanterat att hantera med rätt byggteknik.

Tänk om, tänk rätt!

Magnus Westerlund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare