Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Nya stenmuren är fin – men gräset står högt på den gamla kyrkogården

Annons

Angående Grytnäs kyrkogård. Tack för den nya stenmuren och tack för de fina askgravarna ned mot ån. Besökare får en fin upplevelse. Men vad händer när man kommer fram till den gamla kyrkogården? I ett oregelbundet mönster ligger rutor med högt gräs. Till dem som tror att anledningen är att socialdemokraterna tagit över ledningen i pastoratet vill jag säga: det tror inte jag!

Skulle S som haft så gott samarbete med fack och LO vilja utsätta kyrkogårdsarbetarna för så stora onödiga påfrestningar?

Fysiska påfrestningar genom att runda, köra fram, backa eller dra tillbaka åk- eller handgräsklippare och att dessutom se till att vinklarna på de oklippta rutorna blir räta och att gränserna mellan gravarna blir på rätt ställe.

Psykiskt påfrestande att konstatera att bränsleåtgång och slitage ökar.

Psykiskt påfrestande att efter arbetsdagens slut inte känna arbetsglädje fullt ut.

Psykiskt påfrestande att behöva svara på frågor från besvikna besökare på kyrkogården.

Psykiskt påfrestande att konstatera att man vid rationellt arbetssätt nog skulle ha hunnit en hel del arbete med trimmer på samma tid.

Fysiskt och psykiskt påfrestande att behöva trängas med gravrättsinnehavare med egna arbetsredskap.

Undrande gravrättsinnehavare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare