Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Nu när Coop är tomt – varför inte göra ett medborgarkontor i centrum?

Artikel 23 av 24
Nedläggningen av Coop Extra
Visa alla artiklar

Flytta biblioteket, servicecenter, turistbyrån och konsthallen till Coop-huset! Där kan de tre aktörerna få varsin ingång och ha egna öppettider oberoende av varandras verksamheter. Det skulle även skapa bra parkeringsmöjligheter på baksidan för besökare till samtliga.

Apoteket och caféet kunde med fördel finnas kvar. Konsthallen skulle få en bättre utgångspunkt för spontanbesökare och ett mer kreativt utrymme. Kanske skulle medborgarförslaget om ett kreativt centrum med uthyrningsplatser för hantverkare och slöjdare kunna tas i beaktande igen och få ta del av ett utrymme här? Närheten till Skattemyndigheten, Försäkringskassan och AMS torde också vara en fördel.

Det går ju också att dela av Coop-huset och skapa butiker/kontor utmed gågatan med egna ingångar. Det borde kunna bli minst 3-4 stycken.

Gör sedan bostäder av fastigheten där biblioteket ligger idag, för det huset har ändå aldrig fungerat tillfredsställande som vare sig kontor eller offentlig lokal gällande ventilation och värmereglering.

En medborgare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare