Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Nu börjar minksklakten

Annons

I dagarna börjar den årliga slakten av 900.000 minkar runt om i Sverige.

 

 Minkarna har tvingats leva och trängas oftast tre och tre i små gallerburar hela livet, för att nu mista det dyrbaraste vi alla har, sina liv! Varför? Jo, människor tror att de blir vackra då de bär pälsen från flådda djur. Hudarna från minkarna bearbetas med miljöfarliga kemikalier här i Sverige, för att inte ruttna, för att sedan fraktas till andra sidan jorden och vi fraktar hit kläder från samma länder med tofsar och pälskragar från plågade prärievargar, hundar, katter, kaniner, tvättbjörnar och andra arter, detta trots att fler och fler modehus runt om i världen tar bort all päls ur sina kollektioner, eftersom de insett vilken vidrig industri pälsindustrin är.

 

Foto: Patric Söderström / SCANPIX

Länder runt om i Europa, som inte har djurskyddslagar i närheten av våra, har en avvecklingsplan för pälsnäringen, men inte Sverige, trots att 8 av 10 vill ha ett förbud, och att minknäringen strider mot djurskyddslagen i frågan om minkarnas obefintliga möjligheter att utöva sitt naturliga beteende, instängda i burar, så bestämde sig regeringen för ytterligare en utredning istället för avveckling, varför halkar Sverige efter så? 

 

Tills dess att butiker och våra makthavare kommer till sans och vett, har du som konsument enorma möjligheter att skona djuren från våldet genom att inte köpa produkter som kommer från djur.

 

Anette Ingelsson, djurrättsaktivist

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare
Annons