Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Nej S, Region Dalarna fick inga 42 miljoner kronor i budgeten

Riksdagsledamoten Patrik Engström (S) och partikollegan Sebastian Karlberg, oppositionsregionråd i Region Dalarna, fick äran att presentera regeringens höstbudget i år på hemmaplan. Enligt Engström och Karlberg innehöll budgeten bland annat ett tillskott nästa år till Region Dalarna på 42 miljoner kronor.

När jag själv intervjuades av SVT Dalarna i samma ärende uttryckte jag mig skeptiskt till talet om nya satsningar. Socialdemokraterna har tidigare presenterat redan intecknade medel och presenterat dem som nytillskott. Tyvärr visade det sig att jag hade rätt. Det handlade inte alls om nya pengar utan om en omfördelning bland Sveriges regioner utav redan aviserade medel på 1,5 miljarder kronor.

Det är alltid bra att kontrollera utlovade satsningar från regeringen. Tyvärr är detta något som journalisterna ofta slarvar med, särskilt i budgettider. Det viktigaste är att vara först med en nyhet, inte att kontrollera den eller värdera dess betydelse. I dagens alltmer hektiska medielandskap skulle det behövas mer resurser på redaktionerna för att ge tid och ro att göra ett grundligare arbete. Vid sidan av det faktum att socialdemokraterna presenterar luftslott är detta ett växande problem.

Ulf Berg (M)

Regionstyrelsens ordförande

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare