Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: När ska Region Dalarna sluta sparka på personer med funktionsnedsättningar?

Vi firar i år ett tioårsjubileum. 2009 skrev nämligen Sverige på FN-konventionen om rättigheter för personer med funktionsnedsättning. Det innebär att dåvarande riksdag och regering beslutade om att den skulle undertecknas.

Om jag inte missminner mig helt så styrdes Sverige då av en alliansregering ledd av Moderaterna. Då är det väl ändå lustigt att Region Dalarna, som idag styrs av en Moderatledd allians, bryter mot konventionen som de själva har undertecknat.

För att minimera eventuellt snack om att det inte är kommunerna eller regionerna som skrivit på konventionen så kan man i så fall ifrågasätta varför varje parti skickar ner sina toppolitiker för att sitta i riksdagen och fatta bra beslut för regioner och kommuner.

Vi synskadade har länge haft problem med att få ledsagarservice enligt Lagen om Stöd och Service, LSS. Nu försämrar Region Dalarna även färdtjänsten.

Vill ni kommuner och Region Dalarna sluta sparka på oss med funktionsnedsättningar? Vi har det jobbigt nog som det är med att försöka delta i samhället.

Bengt Bäcke (S)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare