Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Med vilken rätt omyndigförklarar Socialdemokraterna oss Avestabor?

Jättenöjd ser du ut på bild i lokaltidningen, Lars Isacsson (S), kommunstyrelsens ordförande. Och du, ständigt leende Susanne Berger (S), 1:e vice ordförande i kommunstyrelsen tillika omsorgsstyrelsens ordförande. Du har till och med förklarat dig vara "stolt" över att det i Avesta kommun inte finns någon privat aktör för omsorg.

Lagen om Valfrihetssystem (LOV) är antagen av riksdagen och trädde i kraft 2009. Den verkar ni båda ha bestämt er för att inte ska gälla i Avesta kommun. Ty så snart något oppositionsparti i kommunfullmäktige motionerar om införandet av denna valfrihet är utgången given: avslag!

Därmed undanhåller ni kommuninvånarna det enligt denna lag möjliga fria val av "utförare", det vill säga att vi själva får bestämma vem som kommer hem till oss.

Efter kommunfullmäktige 30 september var det samma sak igen: åter ett nöjt kommunalråd och en leende ordförande för omsorgsstyrelsen trots en skriande brist på kommunsköterskor och därmed utebliven nödvändig, livsavgörande hjälp till framför allt mycket gamla människor.

Min fråga till er båda ledande S-kommunpolitiker är: Med vilken rätt omyndigförklarar ni mig genom att frånta mig möjligheten/rätten att enligt LOV fritt få välja den dagen jag behöver hjälp?

Hanne Ivarsson, 84++ i Tillfället

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare