Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Maten en del av patientvården – allt stöd till lasarettsköket!

Maten på Falu lasarett är god. Jag har ätit den i matsalen på lasarettet i många år. Det är samma mat som patienterna får.

Köket och maten har premierats för sin kvalitet, maten från köket på Falu lasarett är en del av patientvården. Det är viktigt att patienterna får god och rätt mat, många har problem med att äta och dålig matlust, många behöver specialkost. Det är viktigt för vårdpersonalen att logistiken runt maten är smidig och icke krånglar. Det är viktigt för vårdpersonalen att man kan servera god mat för patienterna. Mat blir sällan bättre av att forslas runt i bilar kortare eller längre sträckor – och miljön blir definitivt inte bättre av det.

En kortsiktig besparing kommer att bli dyr i längden. Falu lasarett bör ha sitt kök kvar, det är en viktig del av verksamheten. Därför allt stöd till lasarettsköket!

Thomas Hansen, läkare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare