Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Människors liv på landsbygden sätts på spel

Annons

Med växande turism i norra Dalarna med ökad chans till nya arbetstillfällen/inflyttning och betydligt fler besökare året runt väljer Apoteket att stänga ner verksamheten på Särna vårdcentral i norra Dalarna.

I en tid av miljötänkande och rekordhöga bränslepriser innebär detta att det blir många fler/många längre resor för många att få tag i livsnödvändig medicin. Ansvarslösheten sprider sig som en epidemi gentemot samhällen och kommuner med mindre än 30 000 invånare, en dubbelbestraffning som stinker oändligt långt.

Apoteket borde städa upp inom de egna leden istället för att tillsammans med ett otal statliga verk och myndigheter stänga ner all service och sätta människors liv på spel på landsbygden. Apoteket gjorde för cirka 1 år sedan uppdateringar/förändringar i sina datorsystem vilket medförde att allt fler medicinutskick oftare hamnar hos fel Apoteksombud. Är det inte längre Apotekets huvudansvar att så snabbt som möjligt hjälpa och tillgodose alla medicinbehövande över hela landet för ett bättre liv och överlevnad?

Om så fortfarande är fallet: Stäng inte ner ner apoteket på Särna vårdcentral!

Göte Karlsson, Storsätern

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare