Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Många barn i området – var finns förståelsen för de ökade trafikproblem industriområde skulle skapa?

Annons

Trafiksituationen på Ingarvsvägen och Stångtjärnsvägen är redan ansträngd, särskilt under vissa tider på dygnet. Vägarna går genom tätbebyggt område och det är många fotgängare och cyklister som rör sig parallellt med, respektive korsar vägarna. På sträckan finns servicecenter i form av bland annat affär, idrottsanläggning, förskola och skola. Det rör sig helt enkelt många oskyddade människor, varav många barn och ungdomar, nära väldigt trafikerade vägar med förekommande tung trafik. Vad vi kan se saknas det en plan för hur den nuvarande trafiksituationen ska förbättras och en förståelse för de problem som ökad trafik skulle skapa.

I området har kommunen valt att satsa och bygga en stor förskola för cirka 120 barn. En av förskolans unika tillgångar är närheten till skogsområdet. Både för att förskolan bedriver delar av sin verksamhet i området men även för att skogen bidrar till en rogivande omgivning för barnen. Ett industriområde skulle ta bort delar av denna skog och även medföra buller och ökad rörelse. Denna inverkan anser vi vara negativ då det kan skapa ökad stress hos barnen och personal på förskolan.

Falun är en populär inflyttningsort, till stor del tack vare de närliggande natur- och friluftsområdena. Många lockas i sin tur att bosätta sig nära Stångtjärns friluftsområde med elljusspår och strövområden. Att då avverka delar av detta område till förmån för företag och industri känns inte skäligt.

Dessa kan istället ges utrymme i områden som redan är exploaterade.

Emma och Jonatan Knutes, Stenslund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare